Munții, la fel ca orice mediu sălbatic, ne provoacă uşor convingerea că lumea a fost făcută de oameni pentru oameni. Cei mai mulți dintre noi trăim în lumile noastre controlate. Dar noi uităm oare că există lumi care nu răspund la simpla apăsare a unui buton şi care au propriile lor ritmuri şi ordine de existență? Munții pun acele întrebări în care durabilitatea şi importanța sistemelor noastre este îdoielnică. Eu cred, că ei ar trebui sa inducă o modestie în noi.
Poate cu toții am auzit că nu există doi fulgi de nea care să fie la fel. Fiecare fulg se modifică în funcție de traseul dat de locul unde s-a format şi cel unde a aterizat. Fulgii de nea sunt toți sub influența forței gravitationale dar, sub această forță, ei se pot ciocni, îşi pot altera structura, unii se unesc cu alții, mulți sunt luați de vânt. Sunt aşa de multe schimbări ce pot apărea în călătoria unui fulg de nea. Oare nu ne asemănăm foarte mult cu ei?
O cometă este un corp din spațiu care, în momentul când trece pe lângă soare, se încălzește și emite particule din compoziția proprie, numite coada cometei. Întotdeauna am presupus că această coadă reflectă direcția de mers, dar ea este dată de vântul solar. Vântul solar are o viteză medie de 550km/s și o temperatură aproximativă de 106 K. Puțin diferit față de vântul de pe Terra.
Apa este văzută ca un element clasic de bază al naturii. Apa stinge focul și este des folosită în acest scop. De multe ori energia focului este negativă dar... oare am putea să trăim o zi fără foc? În condiții destul de obișnuite pentru natură, mai puțin obișnuite pentru noi, apa poate oferi energie focului. Apa înghețată, dacă este șlefuită asemeni unei lentile, poate concentra razele solare într-un punct, de aici sintagma: foc din gheață!
Printre lucrurile interesante despre foc este că are nevoie de oxigen ca să ardă - exact ca şi viața. Oare nu de aceea sunt adesea comparate?
Alga albastră-verde, care exista deja de 200 de milioane de ani, a început să creeze oxigen prin fotosinteză, oxigenul fiind un gaz nedorit din proces. Când a început să se acumuleze în atmosferă a cauzat dispariția multor organisme pentru care era un gaz otrăvitor. A cauzat una dintre cele mai mari extincții de organisme din istoria Pământului. Prezența oxigenului a dat naştere vieții complexe el fiind azi cea mai importantă sursă de energie de pe Pământ.
Retezat Adventure Park, Rausor, Parcul National Retezat - Parcul este amplasat prin brazii din fata centrului Salvamont si este locul unde va puteti oferi cateva zeci de minute de distractie la inaltime! Traseele sunt de diferite grade de dificultate, iar la parcurgerea lor sunteti asistati de un salvamontist, care va asigura si echipamentul de siguranta. Traseul se termina cu o coborare in tiroliana pe o lungime de 85 m!
Despre noi

Cu fiecare zi descoperim de ce ne place să trăim aşa de aproape de natură. Întotdeauna apar izvoare noi, un alt colorit al rândunelelor, cascade ascunse, momente de linişte la marginea lacurilor într-un mediu atât de sălbatic.
Este greu sa descrii în cuvinte natura unica a Retezatului, de aceea dorim să v-o arătăm. Încercăm să arătăm vizitatorilor Retezatul pe care-l iubim cu speranţa că atunci când vor pleca, vor avea un sentiment nou de uimire şi respect faţă de frumuseţea şi fragilitatea naturii.
Dorinţa noastră este de a conserva Retezatul aşa cum este el, căci îl consideram o frumuseţe unică a spaţiului Românesc şi nu numai.
Acces Râuşor
(Mutați locația A pentru a vedea ruta, km si timpul)

Distanța totală:

Harta google
Camera Web

About

Thank you Gerard Ferrandez for providing this wonderfull ===== ologons talantis ===== Menu

Add-ons:
1. Whole page is filled with squares now: gridX=7, gridY=5,
2. Replaced divs with table td in order to have a width/height based on the client's window,
3. Content is automatically adjusted to window X/Y on window resize (also background image),
4. Created a work area/content area for submenu items: user can place it's content into the divs,
5. Work area is animated with maximize/restore button,
6. Added a menu on the top on the page which is boud to the framework menu/submenu action (for fast access),
7. Added possibility to add run_function_on_display and run_function_on_maximize functions when
content is displayed/maximixed for a submenu. In my case I needed to center the google directions map
when the div became visible/resized.

Disadvantages:
1. It works slower than the original, but not much slower, noticeable on older computers with less than 2GHz CPU
2. While working on the code I lost the slow effect speed at the end on the moving main menu letters/numbers,
could not restore it, currently the letters/numbers have a linear speed.

Others:
1. Removed the picture effect (showed on user custom area)
for sub menu items and replaced with an animated white space where user
can place it's web content, found it more useful
Download

Ologons Talantis Framework
written by Gerard Ferrandez codepen.io/ge1doot/
Original framework location.

Download Project (bogdi.ro version)
Trasee turistice
Alte atracții

Poze

Description 1 Description 2 Description 3 Description 4
Impresii

Cântece